Generasjonsbolig for barnefamilie med besteforeldre under samme tak. For en drøm! Dette var i utgangspunktet en typisk enebolig fra tidlig 70 tallet, på en etasje med kjeller og valmet tak. 

De flyttet fra en nyere enebolig på ca 5 år som hadde liten tomt, og eneste utsikt var naboveggene.

Da de kom over denne enebolig som lå til salgs slo de til og fikk realisert sin drøm om generasjonsbolig med utsikt og masse himmel…

Tomten ligger på en høyde, og ønsket om å ha havutsikt gjorde at de valgte å ha stue og kjøkken oppe. Derfor ble det også tegnet inn en stor tak terrasse. Det ble også tegnet ett tilbygg på ca 62 m2 i tre etasjer.

Generasjonsdelen er i 1. etg med alt på en flate og stor terrasse mot sør.

GenerasjonsboligGenerasjonsbolig

Bildene er tatt fra samme vinkel og viser før og etter rehabilitering/ombyggning. Arbeidet ble utført av BK bygg.

Og utsikt ble det! Nå kan de se mye mer enn nabovegger. Fra generasjonsboligen ser de ned til sjøen mot sør fra stuevinduene, og nydelige åkrer mot nord fra de store vinduene som ligger i spisestuen. For en forandring, og for en god følelse å sitte der å nyte ett bedre måltid til en slik utsikt……

GenerasjonsboligGenerasjonsbolig

Det å bruke tid på tegning og planlegging av bolig er en veldig viktig del av byggeprosessen.  Enten det er påbygg, tilbygg eller nybygg så er dette den viktigste fasen i prosessen. Her bør alt tenkes på i planleggingsfasen. Livssituasjon nå, om 5, 10 og 15 år. Og når en generasjonsbolig skal planlegges er det ekstra mange behov som skal tas hensyn til. Hage, gårdsrom, belysning. Det er enormt mange valg som skal tas i en slik prosess. Det er derfor veldig viktig å forhøre seg rundt og få hjelp av erfarne rådgivere som kan se muligheter og løsninger for hvert prosjekt.

Til sommeren skal garasje og hage på plass. Og plasseringen er nøye gjennomtenkt av kunden, slik at alt forarbeid ble gjort mens gravemaskin var i gang. Så nå ligger trekkrør for hagelys klar, og grunnlaget for sitteplasser og hagestue er ferdig planert. Det blir en fryd å følge denne familien fremover mot ett fantastisk ferdig resultat. Jeg skal holde dere oppdatert!

GenerasjonsboligGenerasjonsbolig

 

 

 

 

 

 

GenerasjonsboligGenerasjonsbolig

 

 

 

 

 

 

For mer inspirasjon og ideer, klikk her.

 

Følg, lik og del Cadkontoret!